Ohjeita

Tältä sivulta löydät ohjeita, kun saavut meille ratsastamaan. Usein kysytyissä kysymyksissä vastaamme esimerkiksi kysymyksiin, tarvitaanko omia varusteita tai saako ratsun hoitaa ja varustaa itse. Sivun alaosasta löydät myös turvallisuusasiakirjan.

Ensimmäistä kertaa ratsastamaan meille?


Alta löydät tallin säännöt, jotka on laadittu turvallisuutta ja hevosen hyvinvointia ajatellen. Sääntöjä noudattamalla pystymme tarjoamaan sinulle mahdollisimman hyvän ja turvallisen kokemuksen hevosen kanssa. Mikäli mieleesi tulee kysyttävää, kysy rohkeasti! Tallissa on aina henkilökuntaa paikalla ja he auttavat mielellään. Voit myös soittaa meille tai laittaa viestiä, mikäli jokin asia askarruttaa.
P. 045 1182 340. Käytössämme on myös whatsapp.

Miten meille saavutaan?

Tallimme osoite on Jukurintie 15, 91910 Tupos.
Ratsastuskoulu sijaitsee aivan Tupoksen ABC:n takana. Tallille pääsee myös ABC:n rekkaparkin kautta, vasenta laitaa ajaen.
Meille löytää myös ajamalla Tuposkorvan tien päähän, kääntymällä t-risteyksestä oikealle, jatkamalla tien päähän ja kääntymällä oikealle. Tulet valkean tiilitalon pihaan, jossa sijaitsee myös pienempi talleista, vanha talli. Aja vanhan tallin taakse. Tallin takana on parkkialue ja uusi talli maneeseineen.

Tallin säännöt

  1. Hevosten hoitoaika alkaa puoli tuntia ennen tunnin alkua. Esimerkiksi, mikäli tunnit alkavat klo 17, saa hevosia mennä harjaamaan klo 16.30. Mikäli ratsastaja haluaa itse laittaa hevosensa kuntoon, siihen on mahdollisuus hevosen ensimmäisellä tunnilla. Tallihenkilökunta avustaa tarvittaessa kuntoon laitossa.

  2. Ilmoita ratsastuksenopettajalle tai henkilökunnalle mahdollisista haavoista, ruhjeista, huonosti kiinni olevista kengistä tai muista mahdollisista poikkeamista esimerkiksi hevosen käyttäytymisessä.

  3. Tunnin päätyttyä tunnilta tulevan hevosen hoitoon on aikaa 15 minuuttia tunnin päättymisen jälkeen. Esimerkiksi, mikäli hevonen tulee tunnilta klo 19, pitää tallista olla pois 19.15. Näin hevosetkin pysyvät iloisella mielellä kun niilläkin on välillä oma rauha tallissa.

  4. Hevoset hoidetaan aina karsinassa riimut päässä ja ne laitetaan kiinni karsinassa olevaan naruun. Tarvittaessa hevoset voidaan varustaa myös pesukarsinassa (pesupaikka).

  5. Puhdista hevosen varusteet tarvittaessa ja ilmoita rikkinäisistä tai huonokuntoisista varusteista henkilökunnalle.

Tallin henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään!
Kysy rohkeasti!

Create a website or blog at WordPress.com